Spaghetti con vongole

Geen tijd, weinig zin maar toch trek in een heerlijke pasta? Dat klinkt voor vele wel bekend. Na een lange dag werken heb je vaak geen zin om een uitgebreide maaltijd te koken. Maar je hebt natuurlijk ook geen zin in een kleffe magnetronmaaltijd.

Spaghetti con vongole biedt de ultieme oplossing. Binnen 15 minuten heb jij een heerlijke pasta op tafel staan waar menig Italiaan zijn vingers bij aflikt! Multo buonissimo! Vongole zijn over het algemeen best prijzig. Je kan deze vervangen door kokkels maar ik vind vongole persoonlijk lekkerder en voller van smaak.

INGREDIENTEN:
(2 pers.)

– 500gr verse vongole
– 150gr spaghetti
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1/2 glas droge witte wijn
– 1/2 citroen
– 1/2 rode peper, fijngehakt
– klein bosje plat peterselie, grofgehakt
– klontje roomboter
– olijfolie
– zout

HOW TO:

1. Kook de spaghetti volgens aanwijzing in een ruime pan met flink wat zout. Kook de spaghetti een minuut minder land dan aangegeven. De pasta moet dus echt al dente zijn!

2. Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan.

3. Voeg de knoflook en rode peper toe, blijf goed roeren en zorg dat de knoflook niet kleurt. Doen nu de vongole en de wijn in de pan. Roer alles goed door zodat de vongole goed bedekt zijn met een laagje knoflook en peper.

4. Doe nu de deksel op de pan en wacht nu rustig af tot de vongole opengaan. Zodra de vongole allemaal zo goed als open zijn maag het vuur direct uit en de deksel van de pan.

5. Inmiddels zal de spaghetti ook wel klaar zijn. Giet deze af en doe de spaghetti, peterselie en boter bij de vongole. Roer alles goed door en breng op smaak met citroensap en eventueel wat zout.

6. Dien op in een diep bord met een stukje brood om lekker in de saus te dopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.