Spaghetti met romige pecorino saus en broodkruim

Easy does it! Binnen 15 minuten zet je een heerlijk pasta gerecht op tafel. Na een lange dag werken heb je natuurlijk niet altijd zin om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Deze pasta is zo simpel en lekker dat ik ‘em eigenlijk iedere dag wel zou willen eten…

De romige pecorinosaus zorgt ervoor dat het geheel bij elkaar komt, terwijl het krokante broodruim zorgt voor een spicy bite.

Genoeg gepraat, het gerecht spreekt voor zichzelf!

INGREDIƋNTEN:
(4 pers.)

– 300 gr spaghetti
– 50 gr ongezouten boter
– 200 ml groentebouillon
– 100 ml kookroom
– 2 el bloem
– 125 gr geraspte Percorino kaas
– 75 gr panko broodkruim
– 3 takjes verse tijm (alleen blaadjes)
– zout en peper


HOW TO:

Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg hier wat zou aan toe en kook de spaghetti al dente (zie verpakking spaghetti).

Ondertussen kan je beginnen met de saus. Smelt 30 gr boter in een sauspan en voeg de bloem toe, roer 2 tot 3 minuten door totdat de bloem goudbruin ziet. Voeg hieraan geleidelijk de groentebouillon toe en blijf het geheel goed roeren totdat het kookt. Dan mag de kookroom toegevoegd worden en laat 2 minuten door koken. Voeg dan de Pecorino kaas toe (bewaar een klein beetje om te dresseren) en roer totdat alle kaas gesmolten is. Haal nu de pan van het vuur.

Inmiddels zal de spaghetti gekookt zijn. Giet deze af en doe terug in de pan.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de overige 20 gr boter. Voeg hieraan de broodkruim en verse tijm toe toe en roer regelmatig tot het geheel goudbruin ziet. Kruid af met flink wat peper en zout.

Voeg de saus toe aan de spaghetti en zorg dat alle spaghetti slierten voorzien zijn van een goede laag saus. Verdeel over vier diepe borden en besprenkel met broodkruim en een klein beetje Pecorino kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.