Fish taco’s by Jaimie van Heije

Gedurende quarantaine heeft chefkok (en vriend) Jaimie van Heije de moeite genomen om de hobbykok te verblijden met zijn home cooking recepten. Zo ook deze overheerlijke fish taco’s! Crunchy, spicy, sweet and sour… Werkelijk een feestje in je mond! Ik heb zelf een aantal ingredi├źnten toegevoegd om er toch nog een beetje mijn eigen smaak aan te geven. Want dat is waar koken uiteindelijk om gaat!

INGREDIENTEN
(2 pers)

– 300 gram kabeljauwfilet in stukjes
– tempura bloem (of normale bloem)
– spa rood (ijskoud)
– 2 el mayonaise
– 1 el sriracha saus
– 1 rode kool
– 1 stengel citroengras
– duimgrote gember, in plakjes
– 1/2 rode peper, in stukjes
– 1 teen knoflook, gekneusd
– 1 kop water
– 1 kop suiker
– 1 kop azijn
– 1 avocado
– 10 zachte taco’s
– bosje verse koriander
– zout
– limoen partjes
– tajin kruiden (optioneel)
– olie om te frituren

HOW TO

1. Laat je olie opwarmen tot 180C.

2. Snijd de kool door de helft en vervolgens zo fijn mogelijk. Verwarm in een pan een kop water met een kop suiker. Voeg hier de gember, peper, knoflook en citroengras aan toe. Laat op laag vuur opwarmen totdat de suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg hier 1 kop azijn aan toe. Doe de kool in een kom en voeg hier je zoetzuur aan toe en laat rustig marineren.

3. Zout de stukjes kabeljauw.

4. Begin met het tempurabeslag. Doe de bloem in een grote kom en giet hier vervolgens de ijskoude spa rood erbij. De verhouding moet je zelf een beetje bepalen. Het beslag moet vloeibaar zijn, iets dunner dan pannenkoekenbeslag. Mocht je geen ijskoude spa rood tot je beschikking hebben kan je ook spa rood op kamertemperatuur gebruiken en hier een ijsklontje aan toevoegen. Klop het beslag met een garde stevig op totdat er luchtbelletjes ontstaan. Het is de bedoeling dat je flink wat lucht in het beslag klopt.

5. Doe de kabeljauw bij het beslag en zet even apart.

6. Maak de sriracha mayo door de mayonaise en sriracha met elkaar te mengen.

7. Snijd de avocado in plakken.

8. Bak de kabeljauw goudbruin in de olie.

9. Verwarm intussen de taco’s.

10. Laat de kabeljauw uitlekken op keukenpapier en zout vervolgens na.

11. Stel de taco samen; begin met een theelepel sriracha mayo. Strijk deze uit in een streep over de taco, vervolgens de ingelegde kool, een plakje avocado, wat stukjes kabeljauw, een takje koriander en maak af met tajin kruide. Serveer met een partje limoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.