Spaanse chorizosoep

Een klassiekertje bij ons thuis… Ik kan niet zeggen dat deze soep al eeuwenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven maar ik probeer hem telkens te verbeteren.

Ik denk dat ik een jaar of 16 was en trok op een dag de ijskast open en kon niet echt iets vinden dat ik op dat moment kon eten. En zoals dat wel vaker ging begon ik te klagen bij mijn moeder dat er weer niks in huis was. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik maar voor mijn eigen eten moest zorgen. Dus zo gezegd zo gedaan, ik trok alle lades van mijn moeder open opzoek naar inspiratie. En ik vond daar een reclameboekje over aardappelen. Met fascinatie heb ik het hele boekje doorgebladerd en kwam ik terecht bij een aardappelsoep recept.

Op zich prima maar niet helemaal mijn ding. Dus ik heb hier volledig mijn eigen draai aan gegeven en ben tot op heden bezig om dit recept telkens te verbeteren en aan te passen. Heb jij suggesties laat het mij dan alsjeblieft weten.

INGREDIƋNTEN:

– 800 gr geschilde krieltjes
– 1 courgette, in plakjes gesneden van ong. 1 cm breed
– 1 chorizo, in kleine blokjes gesneden
– 1 liter rundvlees bouillon
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 laurierblad
– 1 ui, gesnipperd
– 2 el provencaalse kruiden
– 1 gedroogde chillipeper, verkruimeld
– 1 scheut rode wijn
– 1 el paprikapoeder
– 3 el olijfolie
– zout en peper

HOW TO:

Zet een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui aan in de olijfolie totdat deze licht glazig ziet.

Doe de krieltjes en 1 el provencaalse kruiden in de pan en bak deze ongeveer 5 min mee. Voeg vervolgens de courgette toe en nog 1 el provencaalse kruiden. Laat dit nog 3 minuten opstaan.

Voeg de bouillon, chorizo, tomatenblokjes, laurierblad, chillipeper, rode wijn, paprikapoeder en zout en peper toe. Let op dat de bouillon al zout bevat en je ook al chillipeper hebt toegevoegd. Dus proef eerst goed voor dat je de soep afkruid.

Roer alles goed door elkaar en laat de soep vervolgens 1,5 uur zonder deksel op laag vuur staan. Roer regelmatig.

Serveer de soep met een soepstengel gewikkeld in serranoham.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.