Streetfood tour in Vietnam

Afgelopen zomer hadden wij besloten om een rondreis te maken door Vietnam. Een land dat ontzettend veel heeft moeten doorstaan. Desalniettemin zijn de mensen altijd vrolijk en is het eten er overheerlijk.

Helaas wordt deze Aziatische culinaire parel nog weleens vergeten omdat Vietnam het altijd moet opnemen tegen buurland Thailand. Thailand staat inmiddels wereldwijd bekend om zijn smaakvolle keuken. Wij kennen Vietnam vooral van de bekende loempia’s terwijl in Vietnam onze variant van de loempia zelden voorkomt.

Er is zoveel te ontdekken op culinair gebied en met name binnen de streetfood cultuur dat wij in Hanoi op ontdekkingstocht zijn gegaan. Hanoi is uitermate druk te noemen en dan druk ik mij nog zacht uit. Het is een wirwar van scooters, auto’s, motoren, tuktuk’s, fietser, voetgangers, wilde dieren enzovoorts. Overal waar je kijkt gebeurt er wel iets. En overal waar je kijkt staat er wel een eetkarretje of iets dergelijks.

Dus waar moet je beginnen? Wij hebben ons tegen een paar Dong (Vietnamese valuta) door Amy, onze streetfood guide laten leiden door een doolhof van streetfood karretjes.

Continue Reading