Jaimie van Heije

Inmiddels heeft deze jonge chef zijn plek verworven in de culinaire wereld. Wat een genot is het om bij Jaimie aan tafel aan te schuiven!

Jaimie heeft een aardige staat van dienst; Apicius, Oud Sluis en Ron Blaauw. Van de laatst genoemde heeft hij het restaurant in Ouderkerk aan de Amstel overgenomen. En niet zonder succes, de zaak zit meestal tot de nok gevuld. Jaimie heeft zijn eigen draai gegeven aan het interieur en de decoratie. De ‘beruchte’ artiest Selwyn Senatori heeft zijn creativiteit losgelaten op de witte muren in het restaurant.

Naast de zeer aangename en ongedwongen sfeer die er heerst is het eten uitstekend. Het menu wisselt regelmatig en is vaak Indisch geïnspireerd. Jaimie heeft op jonge leeftijd leren koken van zijn oma. Zijn oma is van Indische origine en hier haalt hij voor een groot deel zijn inspiratie vandaan. Daarnaast zien alle gerechten er zeer smaakvol uit. Het is duidelijk dat het jonge keukenteam veel aandacht besteedt aan de opmaak van het bord. Het zijn allemaal kleine kunstwerkjes die alle zintuigen doen prikkelen. Opmerkelijk is ook het enthousiasme en de passie van de bediening, altijd even vriendelijk en alles met een lach. Sommelier Meike is een vrouw met ballen en iemand die echt verstand heeft van wijnen.

De prijs/kwaliteit verhouding verdient een dikke vette 10. Je eet bij Jaimie als een god in Frankrijk en betaalt een schappelijke prijs. De chef himself is nooit te beroerd voor een vriendelijk praatje. Hij is een fervent sneaker verzamelaar en weet hier altijd wel iets leuks over te vertellen als je uitgepraat bent over het eten…

Jaimie van Heije staat bij mij ho0g op mijn hotspot lijstje! Zodra ik de kans krijg of de gelegenheid zie ben ik bij Jaimie te vinden. Kortom Jaimie van Heije is een absolute aanrader voor iedere culinaire liefhebber die houdt van goed eten zonder al teveel poespas.

Jaimie van Heije
Kerkstraat 56
1191 JE Ouderkerk aan de Amstel
+31 20 496 5848
www.jaimievanheije.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *