Choux

36 jaar alweer! En dat moest natuurlijk gevierd worden! Elk jaar geven mijn vriendin en ik elkaar een diner cadeau bij een restaurant naar keuze. Dit jaar was mijn keuze gevallen op Choux.

In de eerste instantie waren wij allebei sterk aan het twijfel over Choux, omdat de keuken met name groenten georiënteerd is. Wij houden namelijk van een lekker stukje vlees of vis… Na verschillende recensies te hebben gelezen en onze vriend Jaimie van Heije om advies te hebben gevraagd hebben we toch de beslissing genomen om te reserveren.

Lees verder

RIJKS X THE JANE

rijksxthejane05

Whaaat?! Inderdaad Rijks en The Jane in the mix! Het was geweldig!!! Joris Bijdendijk (chef RIJKS) en Nick Bril (chef The Jane) hebben werkelijk de sterren van de hemel gekookt.

Wij hebben al een aantal keer bij The Jane mogen eten en telkens weer weten Sergio Herman en Nick Bril ons gastronomisch te verassen. Het totaalplaatje klopt helemaal bij dit 2 sterren restaurant. De bediening, muziek, smaken, cocktails en eten alles is echt tip top in orde. Ik ben zeer groot fan van The Jane door de ongedwongen sfeer, de verassende smaken en structuren.

Lees verder

De beste hot sauce

Hot sauce is onmisbaar in elke keuken!Ik heb inmiddels een behoorlijke verzameling hot sauce in de kast staan. Iedere hot sauce heeft zijn eigen karakter, sommige zijn vurig heet en andere weer mild en fruitig. Ik eet hot sauce altijd bij Mexicaanse gerechten of bij een omelet of een simpel broodje oude kaas. IK BEN VERSLAAFD AAN HOT SAUCE!

Lees verder

Streetfood tour in Vietnam

Afgelopen zomer hadden wij besloten om een rondreis te maken door Vietnam. Een land dat ontzettend veel heeft moeten doorstaan. Desalniettemin zijn de mensen altijd vrolijk en is het eten er overheerlijk.

Helaas wordt deze Aziatische culinaire parel nog weleens vergeten omdat Vietnam het altijd moet opnemen tegen buurland Thailand. Thailand staat inmiddels wereldwijd bekend om zijn smaakvolle keuken. Wij kennen Vietnam vooral van de bekende loempia’s terwijl in Vietnam onze variant van de loempia zelden voorkomt.

Er is zoveel te ontdekken op culinair gebied en met name binnen de streetfood cultuur dat wij in Hanoi op ontdekkingstocht zijn gegaan. Hanoi is uitermate druk te noemen en dan druk ik mij nog zacht uit. Het is een wirwar van scooters, auto’s, motoren, tuktuk’s, fietser, voetgangers, wilde dieren enzovoorts. Overal waar je kijkt gebeurt er wel iets. En overal waar je kijkt staat er wel een eetkarretje of iets dergelijks.

Dus waar moet je beginnen? Wij hebben ons tegen een paar Dong (Vietnamese valuta) door Amy, onze streetfood guide laten leiden door een doolhof van streetfood karretjes.

Lees verder

Jaimie van Heije

Inmiddels heeft deze jonge chef zijn plek verworven in de culinaire wereld. Wat een genot is het om bij Jaimie aan tafel aan te schuiven!

Jaimie heeft een aardige staat van dienst; Apicius, Oud Sluis en Ron Blaauw. Van de laatst genoemde heeft hij het restaurant in Ouderkerk aan de Amstel overgenomen. En niet zonder succes, de zaak zit meestal tot de nok gevuld. Jaimie heeft zijn eigen draai gegeven aan het interieur en de decoratie. De ‘beruchte’ artiest Selwyn Senatori heeft zijn creativiteit losgelaten op de witte muren in het restaurant.

Lees verder

Hibiki Japanese Harmony

Hibiki Japanese HarmonyIk kan mijzelf nu voordoen als een whisky kenner maar dat ben ik absoluut niet! Wat ik wel ben is een whisky drinker. Ik weet inmiddels wel wat ik lekker vind…

Hibiki Japanese Harmony van Suntory is daar een goed voorbeeld van. Op aanraden van een zeer goede vriend heb ik ooit een keer deze Japanse whisky aangeschaft. Deze  oogstrelende fles is niet meer weg te denken uit mijn drankvitrine. Hibiki is een blend whisky en betekent harmonie in het Japans. Een passende naam voor een uitgesproken whisky. Tevens heeft deze whisky in vijf verschillende vaten gerijpt, waaronder Amerikaan wit eiken, Sherry vaten en Mizunara vaten (Japans eiken).

Opmerkelijk is dat Hibiki Japanese Harmony in 2013 verkozen is tot beste whisky van de wereld door Jim Murray. Murray is auteur van The Whisky Bible. Het was voor het eerst dat een Schotse whisky deze lijst niet aanvoerde. Sterker nog er stond voor het eerst in de geschiedenis geen enkele Schotse whisky in de top 5 van deze lijst.

Shinji Fukuyo is Chief Blender bij Suntory en hij heeft het volgende te zeggen over Hibiki Japanese Harmony:

Lees verder