Tosti Harry’s Bar

Mocht je Harry’s Bar nog niet kennen dat wordt het echt hoog tijd dat je een keer een bezoek gaat brengen aan deze Venetiaanse legende! In deze bar is de Bellini cocktail ooit ontstaan… Maar ook een fantastisch lekkere ham/kaas tosti! Deze tosti is volgens het originele recept verfijnd en wordt keurig in hele mooie ‘repen’ opgediend.

Wij houden zoals je van ons gewend bent van grof, functioneel en bovenal lekker eten! Dit zou zomaar jouw favoriete tosti recept kunnen worden. Oh ja, het kan ook dienst doen als het het ideale anti-kater recept.

INGREDIENTEN
(2 tosti’s)

– 85 gr Gruyere of Fontina kaas, geraspt
– 1 flinke tl mosterd
– 1 el Worcestershire saus
– 1/2 tl gedroogde chili peper
– 1 eigeel
– 1 el slagroom
– zeezout
– 2 sneetjes zuurdesem brood, zonder korst
– 2 plakken prosciutto
– olijfolie

HOW TO:

1. Doe de kaas, mosterd, Worcestershire saus, chili, eigeel en slagroom in de keukenmachine en laat kort draaien zodat je een homogene pasta krijgt. Breng op smaak met wat zeezout.

2. Smeer het kaasmengsel over twee sneetjes brood en doe de prosciutto over de andere twee sneetjes brood. Leg vervolgens de sneetjes op elkaar en druk stevig samen.

3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg genoeg olijfolie toe om de tosti’s in te bakken. Zodra de olie heet mogen de tosti’s in de pan met de kaas kant naar beneden. Laat 3-4 minuten aan elke kant bruin worden.

4. Haal uit de pan en dep waar nodig de tosti’s af met wat keukenpapier. Snijdt vervolgens diagonaal door.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.