Bulgogi

Bulgogi is by far het meest populaire rundvlees gerecht in Korea! En dat is logisch (Johan Cruijff voice)! Bulgogi is namelijk onweerstaanbaar… In de zomer op de barbecue of als het wat minder lekker weer is gewoon in de pan. Ik eet Bulgogi graag op een stokbroodje of pistolet. Maar met rijst of uit het vuistje bij de borrel is natuurlijk ook een hele goede optie.

Het voordeel van dit makkelijke en snelle recept is dat je de marinade niet uren lang hoeft in te laten trekken. Het vlees is namelijk heel dun gesneden en daardoor absorbeert het de marinade veel sneller!

INGREDIENTEN:
(2-4 pers)

– 350 rundvlees (biefstuk, entrecote, of een ander stuk vlees als het maar van een goede kwaliteit is).
– 2 el soja saus
– 1 el basterd suiker
– 1 tl sesamolie
– 1/2 peer (geschild en geraspt)
– 1 teen knoflook uitgeperst
– 1 stuk gember van 5 cm (geraspt)
– 1 tl gestampte chillies
– 1 bosui (dunne ringen ter garnering)

HOW TO:

1. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken. Je kan het vlees achteraf met een vleeshamer nog eventueel dunner maken.

2. Maak de marinade, doe de peer, soja saus, basterd suiker, sesamolie, gember, gestampte chillies en knoflook in een kleine kom. Meng alles goed door elkaar.

3. Doe het vlees bij de marinade en zorg dat elke stukje vlees voorzien is van marinade. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast (langer mag natuurlijk ook).

4. Je kan nu kiezen om het vlees te barbecuen, grillen of in de pan te bakken. De keuze is aan jou. Zorg wel dat het vlees mals blijft, dus laat het vlees niet te lang garen en denk er aan dat het vlees al heel dun is en niet veel bereiding nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *