Thaise sate met komkommer-chilli dip

thaise sate

Sate is zo veelzijdig… Grillen, bakken op de barbecue het kan allemaal. Maar deze Thaise sate met komkommer-chilli dip is gruwelijk lekker. Voor degene die ooit in Thailand is geweest kent het fenomeen van de street barbecue wel. Een klein stalletje met een gloeiend hete barbecue met allerlei soorten sate, worstjes, garnalen en vele andere onherkenbare versnaperingen. Zo ook deze Thaise sate, de komkommer-chilli dip heb ik er zelf bij verzonnen.

Continue Reading

Smokey baba ganoush

baba ganoush 01

Deze baba ganoush is to die for! De rokerige smaak is een heerlijke toevoeging aan deze dip. Baba ganoush is een dip van aubergine en vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Het wordt doorgaans gegeten bij Turks brood, pita, plat brood enzovoorts. Kortom een lekkere dip voor bij de borrel…

Het leuke aan deze variant is dat je hem ook op de barbecue kan maken!

Continue Reading

Ananas chutney

ananas chutney
Ik ben dol op chutneys! Mijn moeder maakte vroeger altijd allerlei verschillende traditionele chutneys. Deze varieerde van jonge mango, geroosterde tomaat, rode ui en nog heel wat meer varianten. Wij aten de chutneys meestal bij elk gerecht dat mijn moeder ons die dag voorschotelde. Een chutney kan elk gerecht verrijken doordat het elke smaakpapil weet te raken met een ferme uppercut!

Continue Reading

Homemade BBQ saus

BBQ sauce
Nu het BBQ seizoen eindelijk weer eens is aangebroken lijkt het mij eens tijd dat je kennis maakt met mijn all time favorite homemade BBQ sauce. Voor de luie mannen onder ons is het natuurlijk mee gemakkelijker om bij de lokale supermarkt een flesje BBQ saus uit het schep te trekken in je winkelmandje te gooien. Maar voor die ene man die echt wil shinen op zijn urban rooftop BBQ mag deze saus absoluut niet ontbreken. Overigens is deze saus echt bijna met alles te combineren, laat je fantasie de vrije loop en gooi eens een lik van deze saus op je boterham met oude kaas, dip je Southern jerk spiced chicken erin, upgrade die klassieke hamburger hiermee en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Je kan de saus ongeveer een week lang bewaren in de ijskast, ik denk dat ie de week niet eens gaat halen…

Continue Reading